Gudstjenester i Tornby

Arrangementer

Et nyt aktivitetsudvalg er etableret under ledelse af Dorthe Kjærgaard Sørensen. Hvis du har lyst til at få indflydelse på og tage aktiv del i aktiviteter i kirkerne og i sognegården, herunder gode ideer, er du meget velkommen til at henvende dig til Dorthe på mail: dorthekjaergaard1707@gmail.com eller Tlf. 22 34 25 62.

Vendsyssel Festival koncerter

Tirsdag den 18. juli kl. 19.30 i Tornby Kirke

Koncert med Annette Bo Nielsen, sopran, Jens Bové, bas, Lars Sømod, klaver/orgel med musik under temaet ”Fra Bach til Berlin”. Annette Bo Nielsen, Jens Bové og Lars Sømod har alle diplomeksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium og har videreuddannet sig i udlandet og optrådt sammen siden 1990'erne. Programmet består af såvel arier og sange som hits fra operette- og musicalverdenen. Vi skal høre værker af bl.a. Bach, Heise, Carl Nielsen, Gerschwin og Berlin. Entre Kr. 100.

Onsdag den 2. august kl. 19.30 i Vidstrup Kirke

Koncert med Trio Gente, v/Line Nørgaard, Freddy Samsing og Ivan Olsen spiller musik under temaet: ”Middelalder og nordisk folketone”. Den vendsysselske trio, Trio Gente, arbejder kammermusikalsk med musik fra spansk og italiensk middelalder, renæssance og barok til nyere tid. Hertil traditionel nordisk folketone, der kommer til et personligt udtryk gennem trioens sammensætning af fløjte, guitar og nøgleharpe. Vi skal høre værker af bl.a. Landini, Praetorius, Boccherini og Sibelius. Entre kr. 100.

Sommersangsaftener

Der er planlagt sommersangsaftener i samarbejde mellem kirkernes musikalske medarbejdere:

Onsdag den 5. juli i Vidstrup kirke

Onsdag den 26. juli og onsdag den 9. august i Tornby kirke.

Sangaftenerne starter kl. 19.30 og varer ca. 45 min. Gratis entre.

SENSOMMERKONCERT: Søndag den 3. september kl. 16.00 i Tornby kirke og Sognesal.

Ved orgel og flygel: Organist og pianist Anita Hyldgård Samsing.

En af Tornby-Vidstrup kirkers nye organister, Anita Hyldgård Samsing, spiller denne eftermiddag et bredt sammensat program.

Koncertens første halvdel finder sted i kirken, hvor Anita spiller musik af Johann Sebastian Bach, Wilhelm Peterson-Berger og Guy Bovet.

Af Bach spilles hans koncert i G-dur efter Antonio Vivaldi. På Bachs tid var det ganske almindeligt at man lånte musik af hinanden, og Johann Sebastian Bach var så begejstret for Vivaldis livsglade musik, at han skrev fire af Vivaldis koncerter om for orgel. Den første af disse, den i G-dur, indleder eftermiddagens koncert.

Herefter tager vi til den svenske sommer, idet koncerten fortsættes med 3 stykker af Wilhelm Peterson-Berger: Sommersang, Till rosorna og Gratulation.

Så følger musik af den nyere komponist, Guy Bovet, som leger med orglet på en usædvanlig og humoristisk måde. Stykkerne ”Salamanca” og ”Hamburg” er egentlig improvisationer, som Guy Bovet nedskrev efter en koncert. Her er spanske rytmer og citater af Offenbach, Beethoven og Wagner.

I pausen bydes på en forfriskning, inden koncerten fortsættes i Sognesalen. Her spiller Anita Hyldgård Samsing på flyglet. Først tre korte sonater af Domenico Scarlatti, legende og humoristiske toner. Så følger udvalgte præludier af Sergej Rachmaninov – stor, senromantisk musik – inden koncerten sluttes med musik af Peter Tschaikowsky: Et uddrag af ”Årstiderne”, hvor Anita spiller 3 de satser, der hører efteråret til: September, Oktober og November.

Der er gratis adgang til koncerten, og alle er hjerteligt velkomne.

SOMMERMUSIK i Tornby & Vidstrup kirker

Onsdag d. 5. juli kl. 19.30 i Vidstrup kirke:

Sommeraftensang

Tirsdag, d. 18. juli kl.19.30 i Tornby kirke:

Vendsyssel Festival: ”Fra Bach til Berlin”

Anette Bo Nielsen, sopran; Jens Bové, bas;

Lars Sømod, Klaver/orgel. Billetpris: 100 kr.

Onsdag, d. 26. juli kl. 19.30 i Tornby kirke:

Sommeraftensang

Onsdag, d. 2. august kl.19.30 i Vidstrup kirke:

Vendsyssel Festival: Middelalder og nordisk folketone:

Trio Gente: Line G. Nørgaard, fløjte; Ivan Olsen, guitar;

Freddy Samsing, nøgleharpe. Billetpris: 100 kr.

Onsdag, d. 9. august kl. 19.30 i Tornby kirke: Sommeraftensang

*Fri entré til sommeraftensang (ca.45 min.)

Arrangør: Tornby – Vidstrup menighedsråd

Gudstjenester i Vidstrup