Konfirmation

I de fleste kirker, hvor der praktiseres barnedåb, har man også konfirmation - eller noget, der ligner. Det har vi, fordi du som baby, der bæres til dåben, naturligvis ikke selv er klar over, hvad det hele egentlig går ud på. En baby ved ikke, hvad det vil sige at "være genfødt ved vand og helligånd", at det er "Guds barn" og at Jesus har lovet at være med det "alle dage, indtil verdens ende". Derfor kommer konfirmationsforberedelsen i 7. klasse som en slags forsinket dåbs-oplæring. Her lærer du noget om, hvad vi tror på i den kristne, lutherske kirke, og hvad det var, Gud lovede dig, dengang du blev døbt som lille (eller større).

Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at du har hørt hvad Gud har lovet dig.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver kreative projekter og skal på konfirmandweekend, hvor vi skal på jagt efter kristendommen.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 8 gudstjenester op til din konfirmation.